دستگاه صنعتی در یک کارگاه در حال چاپ کردن بنر

با اصطلاحات چاپی آشنا شوید ؛ inboard و onboard  چاپ فضای داخلی و خارجی

در صنعت چاپ، آشنا شدن با اصطلاحات تخصصی و دستگاه‌های مورد استفاده ضروری است. برای ورود به این حوزه پرسود، برای تبدیل شدن به یک اپراتور دستگاه چاپ ماهر، نیازمند آشنایی کامل با انواع دستگاه‌ها، قطعات و اصطلاحات تخصصی این صنعت هستید.

در حوزه چاپ، دستگاه‌های مدرن، اتوماتیک و پیشرفته به کار می‌روند. بنابراین، برای هر فردی که در حوزه چاپ فعالیت می‌کند، آشنا شدن کامل با اجزاء و ویژگی‌های دستگاه‌ها، قطعات مختلف و اصطلاحات تخصصی حیاتی است. برای رسیدن به موفقیت در این صنعت پیچیده، لازم است که دانش و شناخت خود را در زمینه انواع دستگاه‌های چاپ، استفاده از قطعات مختلف و فهم اصطلاحات تخصصی به‌روز نگه دارید.

 

آشنایی با انواع دستگاه ها و روش های چاپ 

در صنعت چاپ، یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها، دستگاه چاپ بنر است که برای تولید انواع بنرها، بوردهای تبلیغاتی، تابلوهای بزرگ فروشگاه‌ها، چاپ فلکسی، پوسترهای بزرگ مراسمات و غیره استفاده می‌شود.

 

دستگاه چاپ اکوسالونت به عنوان یکی از سریع‌ترین دستگاه‌های چاپ بنر شناخته می‌شود که قابلیت چاپ روی هر نوع متریال صافی را دارد. این دستگاه قادر است بر روی بنر، فلکس، مش، استیکر و سایر مواد چاپی فعالیت کند. آشنایی با این اصطلاحات تخصصی در حوزه چاپ، می‌تواند به افزایش دانش و توانایی کاری شما کمک کند و از آنجا که صنعت چاپ دارای تکنولوژی پیشرفته‌ای است، آشنایی با دستگاه‌ها و اصطلاحات تخصصی آن ضروری است.

 

چاپ افست 

 

در صنعت چاپ، یکی از بهترین و پرکاربردترین روش‌ها چاپ افست یا چاپ لیتوگرافی است. این روش به دلیل استفاده از سیلندرهای استوانه‌ای شکل و مرکب، کیفیت بالایی دارد که منجر به تولید انبوه و مقرون به صرفه‌ی محصولات چاپی می‌شود. چاپ افست برای تولید مجلات، فرم‌ها، بروشورها، روزنامه‌ها، پوسترها و سایر محصولات چاپی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، برای چاپ کتاب‌ها با دوام، از دستگاه پلیت که یک نوع چاپ افست با جوهر زینک استفاده می‌شود. مهم بودن این نکته که چاپ افست به دلیل هزینه کمتر نسبت به روش‌های دیگر، یک گزینه اقتصادی برای تولید محصولات چاپی با کیفیت است.

چاپ استیکر

چاپ وینیل 

در عرصه چاپ، چاپ وینیل یا همان چاپ استیکر، به عنوان یکی از محبوب‌ترین روش‌ها شناخته می‌شود که به طور گسترده در صنایع تبلیغاتی و تولید لوازم دکوری با طرح‌های سه بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چاپ وینیل بسیار مقاوم و دارای دوام بوده و برای استفاده در بیرون از محیط‌ها مناسب است. علاوه بر این، چاپ مش نیز به عنوان یک شکلی از چاپ وینیل محسوب می‌شود، اما با این تفاوت که در پشت سطح چاپ مش، سوراخ‌هایی جهت ایجاد نور درخشان در شب و تقویت منبع نور استفاده شده است.

 

چاپ سابلیمیشن

چاپ سابلیمیشن یک روش چاپ حرارتی است که برای ایجاد طرح‌های مختلف بر روی اشیاء استفاده می‌شود. فرآیند چاپ سابلیمیشن بر پایه انتقال مواد جوهری به وسیله حرارت صورت می‌گیرد. به منظور بهبود کیفیت چاپ، از کوتینگ نیز استفاده می‌شود.

 

در عین حال، در بازار انواع کاغذ ترنسفر برای چاپ روی اشیاء مختلف برای استفاده در دکوپاژ موجود است. این نوع کاغذها با استفاده از دستگاه‌های چاپ سابلیمیشن تهیه می‌شوند.

 

با استفاده از فناوری چاپ سابلیمیشن، می‌توان طرح‌های جذاب و دلخواه را بر روی اشیاء مختلفی مانند لیوان‌ها، پیراهن‌ها، کیسه‌ها و سایر اجناس چاپ کرد، که این روش بسیار موثر و قابل تنوع است.

از موارد این چاپ می توان به چاپ لیوان، چاپ بشقاب و … اشاره کرد.

چاپ لیوان

آشنایی با اصطلاحات چاپی 

در حوزه چاپ، شناخت انواع قطعات و اصطلاحات دستگاه‌های چاپ بسیار حائز اهمیت است. در اینجا با برخی از اصطلاحات تخصصی مرتبط آشنا می‌شوید:

 

– هد (Head): این قطعه مسئول اسپری کردن جوهر بر روی بنر و سایر مواد چاپی است. هدهای معروف در صنعت چاپ شامل هدهای اپسون، سیکو، کونیکا و اسپکترا می‌باشند.

 

– سابتانک (Subtank): قطعه‌ای است که برای نگهداری جوهر در دستگاه چاپ بنر استفاده می‌شود.

 

– پودر پاش (Powder Sprayer): یک سیستم که در دستگاه‌های چاپ بنر برای تسریع در فرآیند خشک شدن مرکب استفاده می‌شود.

 

– پیگمنت (Pigment): رنگدانه‌ای که برای تهیه پودرهای رنگی استفاده می‌شود.

 

– دانسیته (Density): میزان تیرگی یا روشنایی در یک طرح چاپ. دانسیته بر اساس میزان جذب نور اندازه‌گیری می‌شود.

 

– دنسیتومتر (Densitometer): ابزاری برای اندازه‌گیری دانسیته چاپ.

 

– تنگ برش (Trimming): استفاده از ابزار تنگ برش برای نگهداری از مواد چاپی مانند کاغذ و پارچه.

 

– تصاویر خطی (Line Art): طرح‌های چاپی که فقط با تن های سیاه و سفید ایجاد می‌شوند.

 

– تصاویر پیکسلی (Pixel Art): طرح‌هایی که توسط شبکه‌های شطرنجی ایجاد می‌شوند و در دستگاه‌های دیجیتال استفاده می‌شوند.

 

چاپ فضای داخلی و خارجی: چاپ فضای داخلی و خارجی به دو نوع چاپ مشخص در زمینه تبلیغات و طراحی گرافیک اشاره دارد:

 

  1. چاپ فضای داخلی (Indoor Printing): این نوع چاپ شامل چاپ بر روی مواد و سطوح درونی ساختمان‌ها می‌باشد، مثل چاپ بر روی دیوارها، پانل‌ها، بنرها، پوسترها و تابلوهای داخلی فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، دفاتر و مکان‌های عمومی دیگر است. این نوع چاپ بیشتر در محیط‌های بسته صورت می‌گیرد.

 

  1. چاپ فضای خارجی (Outdoor Printing): این نوع چاپ شامل تبلیغات در فضای باز می‌باشد، مانند بیلبوردها، تابلوهای تبلیغاتی شهری، پوسترهای بزرگ روی دیوارها، بنرها و نشانه‌های خارجی فروشگاه‌ها و شرکت‌ها. چاپ فضای خارجی به منظور جلب توجه عابران و رانندگان به محتوای تبلیغاتی انجام می‌شود. در هر دو حالت، هدف اصلی این چاپ‌ها جذب توجه مردم و انتقال پیام تبلیغاتی یا اطلاعات مورد نظر به مخاطبان است.

 

چاپ پلات 

چاپ پلات یک روش چاپ بزرگ فرمت و تصویر بالا است که بعضاً به عنوان چاپ گرند فارمت هم شناخته می‌شود. این روش چاپ برای چاپ لوح فشرده‌های بزرگ، بنرها، پوسترها، تابلوها و سطوح دیگری با ابعاد بزرگ استفاده می‌شود.

 

چاپ پلات از یک دستگاه چاپ خاص به نام پرینتر پلات استفاده می‌کند که قادر به چاپ بر روی موادی نظیر کاغذ، پارچه، ورق PVC، فوم بورد و سایر مواد مشابه است. این روش چاپ برای خروجی‌های بزرگ با کیفیت بالا و جزئیات دقیق مناسب است و در طراحی‌های تبلیغاتی، گرافیکی و تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مزیت اصلی چاپ پلات نسبت به سایر روش‌های چاپ، امکان چاپ روی سطوح بزرگ و ایجاد خروجی‌های با کیفیت و وضوح بالاست که مناسب برای نمایش در فضاهای عمومی و تبلیغاتی است.

 

چاپ بنر 

چاپ بنر یک روش چاپ است که برای ایجاد بنرها، پلاکاردها و تابلوهای بزرگ با استفاده از مواد مختلفی مانند وینیل، پانل پی وی سی (PVC) و یا پارچه استفاده می‌شود. این نوع چاپ برای تبلیغات در فضای باز، نمایشگاه‌ها، رویدادها و فروشگاه‌ها به‌خصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چاپ بنر اغلب به صورت دیجیتال انجام می‌شود و به کمک پرینترهای بزرگ جوهرافشان یا لیتوگرافی انجام می‌شود. این نوع چاپ امکان چاپ طرح‌ها با رنگ‌های زنده و متنوع را بر روی بنرها به‌صورت سریع و با کیفیت فراهم می‌کند.

 

بنرهای چاپ شده معمولاً از طریق گیره‌ها، تیرآویزها یا فریم‌ها نصب می‌شوند و به‌وسیله آنها اطلاعات تبلیغاتی، پیام‌ها یا تصاویر موردنظر به جامعه هدف منتقل می‌شود. این بحث می‌تواند برای تبلیغات محلی و یا بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

چاپ پلات